headhunters-executive-search-cvInformatie over het schrijven van een cv of sollicitatiebrief is er in overvloed op het internet. Carrière services, blogs en carrière coaches overladen de onzekere sollicitant met tips en advies. Sollicitanten houden echter best één belangrijke vraag in het achterhoofd: Wat is relevant voor een headhunter?

Hier zijn 5 feiten over het sollicitatieproces van de kant van headhunters en executive search bureaus :

1. Headhunters skimmen uw cv

Een onderzoek uitgevoerd door Experteer wees uit dat 43% van alle headhunters minder dan één minuut spenderen aan het lezen van een cv. Daarom is het steeds een goed idee om een in het oog springend statement te maken over uzelf en uw carrièredoelen aan het begin van uw cv. Zorg dat uw meest relevante verwezenlijkingen en vaardigheden meteen zichtbaar zijn voor de vluchtige blik van de headhunter.

2. Headhunters klikken niet op ‚Print‘

Hetzelfde onderzoek toont aan dat 57% van alle headhunters cv’s niet uitprinten, wat betekent dat u uw cv lay-out moet optimaliseren voor het scherm, met een gepast lettertype en eventueel een aangepaste lettergrootte. Dit betekent ook dat hyperlinks in uw cv niet overbodig zijn.

3. Headhunters houden van Krachtige Taal

Headhunters letten op woorden die terugkeren doorheen uw cv en sollicitatiebrief, vooral woorden die krachtige acties en een sterke persoonlijkheid overbrengen. Termen als ‚ontwikkelde‘, ‚demonstreerde‘, ‚implementeerde‘ versterken die indruk nog. ‚Integreer‘ ze in uw cv en bemerk de stijging in het aantal call-backs dat u krijgt.

4. Headhunters googlen u

Het onderzoek van Experteer wees ook uit dat 86% van alle headhunters online kandidaten nachecken. Zorg ervoor dat profielen op sociale netwerksites en fora geen compromitterende informatie bevatten.

5. Headhunters werken met Experteer

Meer dan 7.000 headhunters en executive search bureaus zoeken kandidaten op Experteer. Neem de tijd om uw online zichtbaarheid te verhogen en wordt gecontacteerd door headhunters.